Företagarlunch 15 november

2018-11-19

Företagarnas betydelse lyftes fram på näringslivslunchen

Sigtuna kommuns näringslivslunch den 15 november, bjöd på ett varierat program. En framgångssaga om däckfälgar presenterades, vinnarna av Ekoutmaningen fick ta emot sina diplom, och en nyhet offentliggjordes: Sigtuna kommun och Företagarna arrangerar en näringslivsgala!

Andie Lahdo var näringslivsträffens huvudtalare. Två år i rad har han utsetts till Gesällföretag av Dagens Industri. Genom att utveckla en kona för fälgar som kan anpassas till vilka bilmodeller som helst och en satsning på e-handel, har han nu 22 anställda och omsätter 72 miljoner kronor. Det har varit en lång resa dit, men han har aldrig tvivlat på sin idé. Ett framgångskoncept har varit att engagera medarbetarna:

-    Glädjen och drivet kommer från att alla på företaget brinner för verksamheten och arbetar mot samma mål, säger Andie Lahdo.

Ekologiska framgångar prisades
För femte året i rad hyllades vinnarna i Ekoutmaningen. I år tilldelades Hotell Kristina, Sigtuna folkhögskola, Stora Coop Märsta och Willys Märsta utmärkelsen för att de har det bästa ekologiska utbudet bland Sigtuna kommuns restauranger respektive livsmedelsbutiker.

-    Ekoutmaningen är ett bra sätt för kommunen att utmana olika aktörer att stärka sitt arbete med hållbarhet och ekologiskt tänkande. Jag är imponerad över vinnarnas ambitioner och de konkreta förbättringar vi har sett under de senaste åren, säger näringslivschef Mathias Forsberg.

Företagare ska hyllas på näringslivsgala  
På näringslivslunchen blev det officiellt: nu startar Sigtuna kommun och Företagarna en näringslivsgala för att prisa kommunens företagare. Den 12 april 2019 delas priserna ut på Clarion Hotel Arlanda Airport.

-   Vi vill hylla företagarna som satt Sigtuna på kartan och bidragit till tillväxt i Sveriges snabbast växande affärsregion, säger Mathias Forsberg.

 
Dela på

Dela till Facebook Dela till Twitter Dela till LinkedIn Dela med e-post
Synpunkter & felanmälan