Förbättrad företagsklimat

2019-05-24

Företagsklimatet i Sigtuna förbättras något sedan 2018. Bakom förbättringarna ligger ett tydligt fokus på företagsklimatsfrågan från kommunens politiker och förbättrad information till företagen. Även kommunens tillämpning av lagar och regler har förbättrats enligt företagen.

Områden som företagarna har betygsatt är bland annat attityder till företagande, konkurrens från kommunala verksamheter samt kommunens service till företagen.

Sigtunaföretagens sammanfattande omdöme om företagsklimatet i kommunen är godtagbart (3,6 av 6). Högst betyg ges till kommunpolitikernas attityder gentemot företagen (3,8), Tillämpning av lagar och regler (3,6) samt Ingen konkurrens från kommunen (4,2).

-    Ett framgångsrikt näringsliv är en av de viktigaste faktorerna för att vi som kommun ska kunna leverera välfärdstjänster till invånarna. Det är skälet till att kommunledningen genom satsningen Näringslivslyftet har så stort fokus på just den frågan. Vi har mycket kvar att göra men arbetet med att ställa om vår organisation men det är väldigt roligt att se att vårt arbete börjar ge resultat”, säger kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

Sigtuna är en av tolv kommuner i Stockholms län som uppvisar ett förbättrat företagsklimat, där Solna och Upplands-Bro ligger fortsatt i topp, medan sju kommuner backar och tolv har oförändrade svarsvärden.

-    Sigtuna kommun har varit tydliga i sin ambition att förbättra det lokala företagsklimatet. Det återspeglar sig i vår undersökning. Företagen ser framför allt förbättringar i kommunens information och i kommunens tillämpning av lagar och regler, säger Annika Bröms, regionchef på Svenskt Näringsliv.

Läs mer om Svenskt Näringslivs webbplats www.foretagsklimat.se. Kommunrankingen där Sigtuna hamnade på plats 59 av 290 år 2018 offentliggörs den 24 september. 

Dela på

Dela till Facebook Dela till Twitter Dela till LinkedIn Dela med e-post
Synpunkter & felanmälan