Prisutdelning Årets Företagare

2013-04-30

Fredagen den 19/3 var det dags för Företagarna i Sigtuna kommun att utse Årets Företagare. Näringslivsenheten, som samverkar med Företagarna, var självklart på plats för att fira vinnaren Tobias Ellenius, Ellenius Buss AB.

Företagarna är en organisation som arbetar för att skapa bättre förutsättningar för att starta, driva, utveckla och äga företag i Sverige. Sigtuna kommun samverkar med Företagarna i många frågor bl.a via Näringslivets hus i Märsta Centrum. Organisationen, som i år firar 60-årsjubileum, hade prisutdelning för Årets Företagare. Sigtuna kommun ingår i juryn via näringslivschef Christer Wikström.

Årets företagare i Sigtuna kommun blev Tobias Ellenius, Ellenius Buss AB. Företaget är ett familjeföretag som etablerades 1980 av Anders Ellenius, Tobias far. Idag har Tobias det fulla ansvaret för företaget.

Årets Företagare har utsetts med motiveringen:

”Företagaren Tobias Ellenius har visat på en drivkraft och ett engagemang utöver det vanliga. Med stor kunskap och beslutsamhet har han under de senaste tio åren gått från kunskap till kunskap och erfarenhet till erfarenhet för att utveckla och driva familjeföretaget, som han tagit över efter sin far, till det ledande i branschen. Tobias är en företagare med visioner, mod och sund företagaranda.

Ellenius Buss AB är ett stabilt familjeföretag med lokal förankring, stort förtroende hos sina kunder. Det har funnits länge i kommunen. Företaget har som målsättning att en bussresa skall vara mer än enbart en transport. En resa ska vara trygg, säker, pålitlig och miljövänlig. Tobias har utvecklat kundbemötandet och tar särskilt ansvar för både små och stora resenärer. 

Säkerhetsfrågor är viktigt eftersom företaget har högt ställda krav på säkerhet. Ellenius Buss AB är branschledande med ett nytt system för transporttrygghet – Vehco - ett modernt positioneringssytem. Förutom kundbemötande och säkerhet är miljöfrågor viktiga och ständiga förbättringar är ledord. Ellenius Buss AB är ett starkt bolag som funnits länge och Tobias Ellenius en mycket värdig Årets Företagare.”

Dela på

Dela till Facebook Dela till Twitter Dela till LinkedIn Dela med e-post
Synpunkter & felanmälan