Sigtuna kommun får toppbetyg: Här trivs investerarna

2012-04-19

Sigtuna kommun är den mest populära kommunen bland fastighetsinvesterarna.  När Dagens Industri har ringt runt till sammanlagt 18 fastighetsinvesterare och byggbolag och ställt frågor om fastighetsklimatet får Sigtuna kommun flest positiva omdömen av alla.

- ” Både tjänstemän och politikerna i Sigtuna kommun är otroligt bra och effektiva att samarbeta med” säger en av de tillfrågade i DI:s rundringning. ”

De tillfrågade bolagen är inriktade på olika slags fastigheter som kontor, handel och logistik. De flesta har huvudkontor i Mälardalen och fyra av dem är stora internationella aktörer. Christer Wikström - näringslivschef i kommunen förklarar de positiva omdömena med att Sigtuna kommun försöker erbjuda en helhet.  - ”Vi försöker ligga steget före så att vi har färdiga planlösningar och mark att erbjuda”. 

 -” Kommunen har en plan för vilken sorts bebyggelse som önskas i olika områden. När vi sedan säljer mark handlar det inte bara om den markplätten utan om ett helt koncept med fungerande kommunikationer, bostäder, tillgång på arbetskraft och andra mjuka faktorer som krävs för att det ska fungera.”

Sigtuna kommun har de senaste åren fått mycket bra betyg av företagen i olika undersökningar som mäter näringslivsklimatet. ”Att företagen trivs i vår kommun påverkar hela vårt samhälle och det är vår uppgift att se till att företagen har en bra grogrund att växa i, säger Christer Wikström.” 

Dela på

Dela till Facebook Dela till Twitter Dela till LinkedIn Dela med e-post
Synpunkter & felanmälan

Relaterade dokument