Nominera ett företag till Social utmärkelse

2019-07-12

Vi behöver din hjälp för att hitta och utse ett företag eller arbetsgivare i Sigtuna kommun som skapar förutsättningar för kommuninvånare som annars står utanför den ordinarie arbetsmarknaden.

Vilket företag tycker du gör det där "lilla extra" för våra kommuninvånare och därmed bör belönas med Social utmärkelse och 10 000 kronor?

Välkommen att nominera ett företag i Sigtuna kommun som bidrar till samhället genom att skapa arbetstillfälle till personer som står utanför arbetsmarknaden.

Du kan nominera ett företag som till exempel erbjuder praktikplatser, sommarjobb eller arbetsträning. Kanske är det just din arbetsplats som i höst får ta emot 10 000 kronor! 

Nominera här

Sista dag för att nominera är den 31augusti.

Social utmärkelse

Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden delar varje år ut en Social utmärkelse till ett företag eller en annan arbetsgivare i Sigtuna kommun  som skapar förutsättningar för kommuninvånare som riskerar, eller befinner sig i, ett socialt utanförskap, att aktivt delta i samhällslivet. Utmärkelsen kan användas till att pröva, vidareutveckla och sprida goda idéer.

Tidigare mottagare

Den första sociala utmärkelsen delades ut 2013. Priset gick till Dustin Logistikcenter i Rosersberg som sedan hösten 2012 har ett nära samarbete med Jobbcenter och projektet Ung satsning, som riktar sig till arbetslösa ungdomar under 25. Samarbetet hade bestått i ett traineeprogram, där deltagarna efter två veckor blir erbjudna anställning.

2014 gick priset till Sigtunastiftelsen,
som genom åren välkomnat ett stort antal personer i olika åldrar för både praktik och arbetsträning. Genom sin positiva människosyn och sitt sätt att välkomna praktikanter har de skapat förutsättningar för kommuninvånare som riskerar eller befinner sig i socialt utanförskap att aktivt delta i arbetslivet.

Hotell Kristina tilldelades 2015 års sociala utmärkelse.
Hotell Kristina har sedan flera år på ett omsorgsfullt sätt arbetat med praktikanter från både Arlandagymnasiet och Sigtuna kommuns vuxenutbildning. Eleverna känner sig välkomna, får under positiva former utvecklas och tillägna sig kunskap inom sitt framtida yrke. Flera elever har senare fått anställning inom företaget. Hotell Kristina engagerar sig i en rad frågor och är en aktiv aktör i Sigtuna kommun. Deras intresse för samhället runt om dem inspirerar andra till ökat socialt ansvarstagande.

2016 vann Café Valvet och motiveringen löd:
Café Valvet har under flera år tagit emot praktikanter, sommarjobbare och även anställt personer som under en längre tid har stått utanför arbetsmarknaden.
De har med stort engagemang erbjudit handledning, stöd och utbildning utöver det vanliga.

Praktikanter har fått möjlighet att integrera sig på arbetsmarknaden, fått anställning och även möjlighet att vidareutvecklas inom restaurangbranschen. Café Valvet har på så sätt starkt bidragit till en livsviktig förändring för många personer och deras möjligheter att ta sig in på arbetsmarknaden.

Scandinavian Service Partner AB (SSP) på Arlanda flygplats tog hem priset för 2018 års Social utmärkelse.
Motiveringen, som gav  dem10 000 kronor, löd såhär:
SSP Arlanda har genom stora satsningar på en köksutbildning öppnat vägar för Sigtuna kommuns invånare. Detta till en expanderande bransch där SSP Arlanda välkomnar och gör plats för unga och vuxna att praktisera och utbilda sig, sommarjobba samt arbeta på flygplatsens alla restauranger.

 

Grattis CWS-boco Sweden AB, som tilldelats Social utmärkelse 2018.
CWS-boco har under 2018 anställt många kommuninvånare, både genom sommarjobb och via rekryteringar i samarbete med Sigtuna kommun. De välkomnar även personer som saknar tidigare arbetserfarenhet eller som inte har goda kunskaper i svenska språket. CWS-boco är en socialt ansvarstagande aktör i kommunen.
Här kan du läsa pressmeddelandet.

Dela på

Dela till Facebook Dela till Twitter Dela till LinkedIn Dela med e-post
Synpunkter & felanmälan Kontaktinformation