Stockholm-Arlanda Airport

Välkommen till Sigtuna kommun och Stockholm-Arlanda Airport!

 

Som värdkommun för en av Nordens största internationella flyplatser kan vi erbjuda besökare, företagare och invånare mycket goda kommunikationsmöjligheter.

Här, mittemellan Stockholm och Uppsala, ligger Stockholm-Arlanda Airport, Sveriges största flygplats. Antalet flygpassagerare uppgår till cirka drygt 19 miljoner passagerare per år. Ungefär 50 000 människor reser till flygplatsen varje dag och på flygplatsen finns 16 000 anställda i 550 olika företag.

Självklart är Arlanda flygplats en av de viktigaste faktorerna för utvecklingen av näringslivet i Sigtuna kommun. Den direkta närheten med åtföljande tids- och effektivitetsfördelar är vad som ger etablerade företag den största vinsten. Därför utvecklas näringslivet här i ett direkt samarbete mellan Swedavia, Arlandastad Holding och Sigtuna kommun, inom ramen för Stockholm Airport City.

På flygplatsen och dess omnejd finns en stor utvecklingspotential och dynamik i både samhället och näringsliv. Stockholm och Uppsala binds alltmer samman och växer sig starkare och där utgör Arlandaregionen ett näringsgeografiskt starkt läge. Här finns snabba kommunikationer både globalt och lokalt. Närmare Arlanda går ej att komma!

Mer om Stockholm-Arlanda Airport och Swedavia kan du läsa via länkarna till höger på sidan.

Ett fel inträffade

De markerade fälten måste fyllas i


Dela på

Dela till Facebook Dela till Twitter Dela till LinkedIn Dela med e-post
Synpunkter & felanmälan Kontaktinformation