Antikrundan kommer till Sigtuna kommun

2010-04-14

29 augusti kommer till Antikrundan till Steninge slott. Sigtuna är en av sex kommuner i Sverige som får besök av ett av Sveriges mest populära livsstilsprogram.

- Det betyder oerhört mycket att Antikrundan kommer till vår kommun. Det kommer inte bara uppmärksamma Steninge slott utan även den övriga unika kulturbygden med Sveriges första stad, fyra slott och sju medeltida kyrkor. Allt detta i samma kommun som Arlanda flygplats finns. Det här kan bidra till att en stark besöksnäring blir ännu starkare, säger kommunalrådet Anders Johansson (S), i en kommentar.

Sveriges Television verkliga långkörare Antikrundan sänds för 21 året i rad nästa sommar och Steninge slott i Sigtuna kommun är en av de platser som kommer att få besök. Nytt för säsongen är att man strävar efter miljöer med karaktär, där av valet av 1700-tals slottet Steninge.

Steninge Slott kallas för den karolinska herrgårdskulturens finaste smycke och är vackert beläget vid Mälaren.  Steninges historia sträcker sig ända tillbaka till 1200-talet, men epokerna med familjerna Gyllenstierna (1649 - 1735) och von Fersen (1736 - 1839) har satt de djupaste spåren i Steninges historia. Platsen för inspelningen av Antikrundan kommer att äga rum i Stenladugårdens slottsgalleria. En byggnad från 1800-talets mitt som med sina 1200 kvadratmeter golvyta kommer att ge gott om utrymme för både antikviteter och besökare.

- Det är givetvis fantastiskt roligt att få visa upp Steninge slott i det här sammanhanget. Om detta kan få ännu fler att upptäcka Steninge så är det självklart positivt, säger Leif West vice vd för Steninge Slotts ägare Gelba Management AB, ägare till Steninge slott.

Steninge slott har i dagsläget cirka 280 000 besökare per år.

 

För mer information vänligen kontakta:

Christer Wikström, näringslivschef Sigtuna kommun 070-608 76 20

Sofia af Geijerstam, presskontakt Sigtuna kommun 073-661 35 59

Dela på

Dela till Facebook Dela till Twitter Dela till LinkedIn Dela med e-post
Synpunkter & felanmälan