Elin Kallström – från Årets Nytänkare till jurymedlem.

2016-11-15

2015 fick Sigtuna kommuns Elin Kallström priset som Årets Nytänkare på Framtidsgalan som arrangeras av Framtidsverket. Elin fick priset för sitt arbete inom Ärlingshems äldreboende.

Nu har det gått ett år och nu är Elin jurymedlem som är med och bestämmer vem som ska bli årets pristagare under tisdagens gala på Oscarsteatern i Stockholm.

-  Det är jättekul. Kul att se att det blivit så många ringar på vattnet. Ifjol kom det in 300 nomineringar, i år var det 400. Det är ett kvitto på att det går att göra karriär inom den offentliga sektorn, att det går att utvecklas, säger Elin Kallström.

Har du upptäckt några andra skillnader?

- Jag tycker att det har blivit en stor skillnad inom den offentliga sektorn. Förr kanske uppfattningen var att det var lite ”lusekofta”. Nu finns det en helt annan energi och det har kommit in många unga människor vilket blivit ett riktigt lyft. Det märks inte minst på de föreläsare jag hört idag.

Är en gala som Framtidsgalan en möjlighet att lära av varandra?

-  Absolut. Under en period har vi inom det offentliga blivit bättre på att inspireras av det privata näringslivet. Det är okej att marknadsföra sig, vi erbjuder en tjänst och vi har kunder som vi ska ge det lilla extra och vara service minded gentemot. Men vi kan också lära mycket av varandra.

- Jag har redan hunnit knyta kontakt med en annan deltagare där vi ska titta på om vi kanske kan för att erbjuda läromaterial till skolor i arbetet med de nyanlända barn som kommer till Sverige. Ett material som utgår från vad barnen vill och behöver lära sig istället för vad vi vill lära dem, menar Elin Kallström.

 Apropå det, sedan du vann priset 2015 så har du också bytt uppgifter inom Sigtuna kommun. Idag är du chef på ett boende för ensamkommande barn. Hur har du utvecklats av det?

- Jag är väldigt glad att jag hade modet att kasta mig ut i något som jag inte riktigt visste vad det innebar. Jag har blivit tryggare av det och litar på att jag kan

.

Dela på

Dela till Facebook Dela till Twitter Dela till LinkedIn Dela med e-post
Synpunkter & felanmälan