Nya finska filmer på Biokällan

2019-02-22

Den 26:e februari visar Sigtuna kommun ”Olavi Virta – en oförglömlig röst”, den första av tre finska filmer som visas på Biokällan under våren.

Först ut i vårens serie av finska filmer är ”Olavi Virta – en oförglömlig röst”, ett drama som berättar om en Finlands mest framgångsrika sångare genom tiderna.

Dag: 26 februari 2019

Tid: kl 19:00

Plats: Biokällan, Stockholmsvägen 25, Märsta

Längd: 2h 5min

Åldersgräns: 11

Biljettpris: 80 kr

Filmen är textad på svenska. Det finns fyra rullstolsplatser i salongen.

Handling: Olavi Virta (1915–1972, spelad av Lauri Tilkanen) var en man med en unik röst och karisma, och som tog sin samtid med storm. Hans dröm om en musikkarriär avbröts av vinterkriget men ändå lyckades han ta sig från fattigdom till toppen. Olavi Virta blev en älskad uppträdare och underhållare både på estrader och i filmer, men hans struliga privatliv ledde till slut till att han förlorade allt utom sin sångröst.

Regissör: Timo Koivusalo.

I rollerna: Lauri Tilkanen, Malla Malmivaara, Raimo Grönberg, Lauri Maijala, Jonna Järnefelt, Vesa Vierikko, Martti Suosalo.

Samarbete för finsk film

Sigtuna kommun samarbetar med Finlandsinstitutet och Folkets bio. Filmerna är nyligen visade på finska biografer. Utbudet är allt ifrån komedier till drama och dokumentärer som blivit publiksuccèr.

Den 26:e mars och den 16:e april visas ytterligare två finska filmer. Här kan du läsa mer om de finska filmerna på Biokällan.

Dela på

Dela till Facebook Dela till Twitter Dela till LinkedIn Dela med e-post
Synpunkter & felanmälan