Göran Hammarsjö har gått bort

2016-11-28

Kommunpolitikern Göran Hammarsjö har gått bort, 84 år gammal.
- Nästan allt här i kommunen som byggts de tio senaste åren och som byggs nu, bär Görans signum. Han var enastående som ordförande i bygg- och trafiknämnden och har betytt oerhört mycket för Sigtuna kommuns utveckling, säger fd KSO Anders Johansson (S).

Göran Hammarsjö var aktiv kommunpolitiker i mer än 50 år. I slutet av 70-talet var han också verksamhetschef för Räddningsskolan i Rosersberg.
Mellan 2002-2012 var Anders Johansson KSO och under det decenniet var Göran Hammarsjö (S) ordförande i bygg- och trafiknämnden.
- Han har betytt oerhört mycket, både för mig personligen och för Sigtuna kommun. Under mina tio år som KSO hade vi daglig kontakt. Och då var det inte bara under kontorstid utan det var kvällar och helger också, som vi avhandlade smått och stort. Jag pratade mer med honom än med min sambo, så det säger en del om hur viktigt vårt samarbete var. Utan Göran hade det varit svårt att klara av allt vi nu åstadkom, berättar Anders Johansson och fortsätter:
- Han var genuint nyfiken och ville vara med och påverka och förändra. Han var oerhört engagerad och kom alltid till alla möten.
De två sågs senast för ett halvår sedan i Göran Hammarsjös lägenhet i Rosersberg. Då var han sjuk och krasslig, men nyfikenheten och engagemanget för utvecklingen i kommunen fanns kvar.
Ett av Anders Johanssons starkaste minnen med Göran Hammarsjö var när han fick ta det första spadtaget för motorvägsavfarten till Rosersberg.
- Det var något han kämpat och arbetat för i 40 år. Hans glädje när det blev verklighet…ja, det var ett speciellt tillfälle.

Dela på

Dela till Facebook Dela till Twitter Dela till LinkedIn Dela med e-post
Synpunkter & felanmälan