Konsthall Märsta - Sigtunas första egna konsthall

2013-12-11

Konsthall Märsta är Sigtuna kommuns första riktiga offentliga utställningsyta för konst. Den 1 februari nästa år öppnar konsthallen på våning tre i det kulturcentrum som nu byggs i Märsta centrum.

Konsthall Märsta

I det nya kulturcentrumet blir konsthallen granne med ett nytt bibliotek, en vinterträdgård och en kulturskola. Konsthall Märsta vill visa samtidskonst av hög kvalitet och med både nationell och internationell bredd. I konsthallen finns också en ateljé där barn och unga ska kunna delta i ett konstpedagogiskt program.

Det blir fri entré till Konsthall Märsta. Invigningsutställare är en av Sveriges främsta konstnärer, Maria Miesenberger. Utställningen Rörelse & Reflektion omfattar delar av Maria Miesenbergers senaste skulpturer och fotografier.

Konsthall Märsta blir en del av Sigtuna museer. Konsthallen och museet ska samarbeta kring utställnings- och samverkansprojekt under det gemensamma samlingsnamnet Sigtuna Museum & Art. Konsthallen får också ansvar för de konstnärliga utsmyckningarna i Sigtuna kommun.

De nya kulturbyggnaderna uppförs i etapper. Konsthallen och det nya biblioteket blir klara till årsskiftet. Kulturskolan beräknas stå klar i slutet av 2014. De båda byggnaderna länkas ihop av vinterträdgården.

Dela på

Dela till Facebook Dela till Twitter Dela till LinkedIn Dela med e-post
Synpunkter & felanmälan Kontaktinformation
Läs mer!