Lärare på Norrbackaskolan fick Svensklärarpriset

2012-10-01

I lördags delade Svenska Akademien ut sitt årliga Svensklärarpris till Anna Kaya som är lärare på Norrbackaskolan i Märsta. Priset går till lärare som genom sin gärning har stimulerat unga människors intresset för svenska språket och litteraturen.

Priset är på 50 000 kronor och utdelningen ägde rum under Bok- och biblioteksmässan i Göteborg den 29 september. Priset delades ut av Peter Englund, Svenska Akademiens ständige sekreterare.

- Det är en fantastisk känsla att få ta emot Svenska Akademiens Svensklärarpris och jag känner mig väldigt hedrad, säger Anna Kaya.

Hon är lärare för årskurserna 1-7 i svenska och svenska som andraspråk vid Norrbackaskolan i Märsta.

- Språk är vårt främsta tankeverktyg och dessutom nyckeln till framgång för att elever ska lyckas i skolan. Att undervisa nyanlända elever handlar inte bara om att lotsa dem in i ett nytt språk, en ny skolkultur och ett nytt land. Det handlar lika mycket om att ge eleverna verktyg och strategier så de kan fortsätta att utveckla kunskaper på ett nytt språk samtidigt som de lär sig det nya språket. Jag har i min undervisning ett väldigt medvetet sätt att arbeta med elevernas språk- och kunskapsutveckling parallellt.

På plats för att uppmärksamma utdelningen och gratulera Anna Kaya var också Barn- och ungdomsnämndens ordförande Lola Svensson (S).

Anne Kaya, mitten, får svensklärarpris av Peter Englund, Svenska akademien. Barn- och ungdomsnämndens ordförande Lola Svensson (S) till vänster.

Dela på

Dela till Facebook Dela till Twitter Dela till LinkedIn Dela med e-post
Synpunkter & felanmälan