Orion förskola invigd

2017-02-22

Det var en interaktiv grupp barn som deltog när Orion förskola idag hade officiell invigning av verksamheten i de nya lokalerna. Dessa har anpassats till enbart förskoleverksamheten sedan lågstadieskolan flyttade in i den nya Galaxskolan.

- Det här är en av de satsningar vi gör på våra barn och unga i kommunen, som är vår framtid och det viktigaste vi har. Drygt 34 miljoner kronor har vi satsat på ombyggnationen av Orions förskola. Detta för att göra det bättre för de som går där idag och säkerställa att vi har kapacitet när kommunen nu växer, säger kommunstyrelsens ordförande Ibrahim Khalifa (S).

Orions förskola har genomgått omfattande renoveringar och ombyggnationer inför den utökade verksamheten på förskolan. Idag är fyra av de sex planerade avdelningarna verksamma. Till hösten kommer hela verksamheten vara igång, med 120 inskrivna barn från närområdet.

- Vi satsar stort på att bygga och rusta upp förskolor och skolor i vår kommun. Orions förskola är den senaste i raden och det var glädjande att se nya pedagogiska lärmiljöer. Miljön i förskolan är viktig och man kallar den ibland för den tredje pedagogen som lockar till kunskap, lek och kreativitet, säger Pernilla Bergqvist (L), ordförande i barn- och ungdomsnämnden.

Av de sextiotal barn som redan går på förskolan var flertalet på plats när Ibrahim Khalifa och Pernilla Bergqvist var på plats för att dricka festis och klippa band under onsdagen. Det vara en engagerad skara som mötte de båda besökarna.

- Jag har sett dig på TV. Jag bor här alldeles nära. Jag vet vad du heter! ropade de i kör när de båda politikerna presenterade sig.

- Det är viktigt för oss att komma hit och se hur ni har det i era fina lokaler. Vi är så stolta över er som jobbar här och så glada över alla ni barn som får vara här, lära er saker, leka och ha roligt, sade Pernilla Bergqvist.

Dela på

Dela till Facebook Dela till Twitter Dela till LinkedIn Dela med e-post
Synpunkter & felanmälan