Skiftande riktighet i menyer

2013-12-17

Säkerheten i att verkligen bli serverad samma mat som presenteras på menyn skiljer sig åt mellan olika livsmedelsanläggningar i Sigtuna kommun. Det visar resultatet av en redlighetskontroll som miljö- och livsmedelskontoret gjorde under hösten.

Resultatet har visat en stor spridning. De vanligaste avvikelserna gällde parmesanost och krabba. I stället för parmesanost serverades annan hårdost. Crabfish ersatte krabba. Andra vanliga avvikelser gällde fårost, parmaskinka och fetaost, som ofta ersattes av andra ost- eller skinkvarianter.

Livsmedelskontrollen gjorde en extrakontroll hos samtliga anläggningar med avvikelser inom en månad för att säkerställa att dessa har blivit åtgärdade.

Under 2014 fortsätter miljö- och hälsoskyddskontoret kontrollen av restaurangernas menyer.

För mer information kontakta Tobias Johansson på Miljö- och hälsoskyddskontoret - kontaktuppgifter i högerspalten!

Dela på

Dela till Facebook Dela till Twitter Dela till LinkedIn Dela med e-post
Synpunkter & felanmälan Kontaktinformation
Läs mer!

Läs mer!