Största befolkningstillväxten på 38 år!

2010-02-19

Nionde starkaste befolkningstillväxten i landet

Sigtuna kommun hade förra året den största befolkningstillväxten sedan 1971. Det visar SCB:s befolkningsstatistik för 2009. Med en befolkningsökning på 2,21 procent är tillväxten dubbelt så stor som länsgenomsnittets.


- Ingen annan enskild sak är en så viktig framgångsfaktor som en växande befolkning. Med fler invånare får vi fler skattebetalare och ökade statsbidrag. Vi blir fler som delar på våra kostnader och resurser för att fortsätta utveckla kommunen skapas. Den lokala handeln, tjänstesektorn och övriga näringslivet får en större lokal marknad, det är bra för tillväxten och ger fler jobb i kommunen, Sammantaget är de nya siffrorna ett bevis på att vi genom hårt arbete blivit en attraktiv kommun för både människor och företag, det är mycket glädjande! säger kommunalrådet Anders Johansson (s) i en kommentar.


2009 fick Sigtuna kommun 847 nya invånare och en total folkmängd på 39 219 personer. Med en befolkningsökning på 2,2 procent hamnar Sigtuna på en nionde plats i landet för kommuner med starkast befolkningstillväxt.

Den största bakomliggande faktorn till befolkningstillväxten är en fortsatt hög inflyttning. Med en inflyttning på 3233 personer och en utflyttning på 2671 hade  Sigtuna kommun ett positivt flyttningsnetto på 562 personer.

Sigtuna kommuns befolkningsstruktur med en hög andel unga bidrar också  till befolkningsökningen genom att det föds många barn i kommunen, vilket har gett ett födelseöverskott på 286 personer under 2009.

Dela på

Dela till Facebook Dela till Twitter Dela till LinkedIn Dela med e-post
Synpunkter & felanmälan