Varning för oseriösa asfaltläggare

2010-04-12

Varje år vid den här tiden brukar det komma ett större antal ”oseriösa hantverkare/asfaltläggare” till bl.a. vår kommun. Det rör sig om personer från i första hand Nordirland och England och de talar normalt engelska.

De här personerna brukar erbjuda till synes billiga tjänster i form av asfaltläggning, lagning av tak, plattsättning, m.m. Som regel kräver de förskottsbetalning. Skatter eller andra avgifter betalas inte. I flera fall utförs inget arbete alls och i andra fall är kvaliteten undermålig.

Det finns ingen möjlighet att reklamera eller att få tillbaka några pengar. Ofta återstår ingen annan utväg för den drabbade än att betala nya hantverkare för att få ett professionellt utfört arbete.

Kommunen vill uppmana alla som erbjuds tjänster av dessa ”oseriösa asfaltläggare” att tacka nej. Den som ändå anlitar dem gör det helt på egen risk.

  

TIPS FRÅN POLISEN

- Tänk dig noga för innan du tackar ja till någon.

- Ta egna referenser på företaget och på utförda arbeten.

- Skriv ett avtal om du bestämmer dig för att anlita företaget, annars kan det vara svårt att få rätt vid eventuella framtida tvister.

- Betala först när du är nöjd med arbetet som helhet. Betala inte kontant, utan till ett företagskonto. Tänk på att det troligen inte går att göra ROT-avdrag hos dessa, då de inte har F-skattsedel som regel.

 

Tänk på att: Om erbjudandet låter för bra för att vara sant, så är det troligtvis det!

 

Vid frågor, kontakta:

Polisinspektör Ann-Christine Broquist
Brottsförebyggare, Bedrägerirotel Nord
Norrortspolisen
08-401 52 34
0733-315 414
ann-christine.broquist@polisen.se

Dela på

Dela till Facebook Dela till Twitter Dela till LinkedIn Dela med e-post
Synpunkter & felanmälan