Israpport inför helgens skridskotur på Garnsviken

2019-01-25

I veckan har vi plogat upp Garnsviken, norr om Färjestadsbron. Slingan runt viken är cirka 1,5 km lång och farbar. Vi har även öppnat en slinga norr om bron i Garnsviken. Packa matsäcken och snöra på er skridskorna. Glöm inte isdubbar och extrakläder.

Trevlig skridskotur!  

OBS! Sedan i måndags finns en isbrytare på plats på Sigtunafjärden, eftersom Norrvatten håller på att lägga en sjöledning genom Sigtunafjärden och Garnsviken. Så, ni som istället beger er ut på Sigtunafjärden bör vara uppmärksam på den isränna som brutits upp mellan Munkholmen och Sigtuna stad. Isrännan är uppmärkt, men ni som ska ut på isen var lite extra uppmärksamma. Detta arbete är i sitt slutskede, nu pågår de sista kontrollerna och justeringen av vattenledningen som ligger på botten av fjärden. Norrvatten har meddelat att arbetet ska vara klart onsdagen den 30/1.

Karta som visar brutna isrännor

 

Mer information om Norrvattens arbete

Detta påverkar givetvis våra möjligheter att ploga skridskoslingan som vanligt, från Sigtuna och söderut mot kommungränsen till Upplands Väsby. Så snart vi ser det möjligt kommer vi att göra vad vi kan för att öppna den slingan. I väntan på det plogar vi en slinga på Garnsviken. Mer information om vad som sker på isen ser ni här nedan.

 

Här hittar ni den senaste informationen om läget på våra issjöar.   

Dela på

Dela till Facebook Dela till Twitter Dela till LinkedIn Dela med e-post
Synpunkter & felanmälan